Előfizetői tartalom

ENSZ: a jövő év humanitárius katasztrófába torkollhat

MTI
A jövő év humanitárius katasztrófába torkollhat - figyelmeztetett az ENSZ Élelmezési Világalapjának (WFP) vezetője az ENSZ-közgyűlésnek a koronavírus-járványról tartott rendkívüli ülésszakán pénteken. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója pedig hangsúlyozta, hogy a gazdag országok az oltásért tolongásban nem tiporhatják el a szegényeket.

Az új típusú koronavírussal világszerte eddig 65 millió ember fertőződött meg igazoltan, a vírus okozta betegségnek több mint 1,5 millió halottja van. "2021 katasztrofális esztendő lesz a mostani állapotokat tekintve" - mondta David Beasley, a WFP főigazgatója, hozzátéve, hogy az éhezés több tucatnyi országban "már az ajtón kopogtat". Beasley szerint 2021-ben feltehetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés