Előfizetői tartalom

Komoly bűnbandát csíptek fülön a magyar rendőrök: hatmilliárdos áfacsalás, 18 gyanúsított

MTI
Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt indult nyomozás egy kiterjedt bűnszervezet ellen, amely arany értékesítésével, "bukócégek" közbeiktatásával és bonyolult számlázási láncolatokon keresztül csaknem hatmilliárd forint kárt okozott az államnak - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője szerdán az MTI-t.

Kis Péter András közölte: a költségvetést ért hatmilliárdos kár megtérülése érdekében a NAV mintegy 4,5 milliárd forint és 4,5 millió euró értékben gyanús bankszámlákat, három lakást, további két, összesen 750 millió forintot érő luxuslakást, egy üzlethelyiséget és egy cementfeldolgozó üzemet is zárolt. Az akcióban több mint 100 millió forint készpénzt, 131...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés