Előfizetői tartalom

Visszaesett az építőipari termelés

Portfolio
2020 októberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 16,2%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól, közölte a KSH. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 5,3, az egyéb építményeké 26,5%-kal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése a szeptemberihez mérten 1,3%-kal nőtt.

2020 októberében az előző év azonos hónapjához képest mindkét építményfőcsoport termelése csökkent: az épületeké 5,3, az egyéb építményeké 26,5%-kal. Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 11,0, az egyéb építmények építésében 36,4, a speciális szaképítésben 3,2%-kal esett vissza a termelés. A megkötött új szerződések volumene 17,3%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés