oltás vakcina
Gazdaság

Elárulták, ki milyen sorrendben kaphatja meg a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon

Portfolio
Az év utolsó járványügyi-sajtótájékoztatóját tartotta meg az operatív törzs, ahol további részletek osztottak meg arrüól, hogyan zajlik az oltakozás. Az egészségügyi dolgozók mintegy 30 százaléka jelentkezett oltásra, de arányuk folyamatosan emelkedik, ahogy elkezdték az oltásokat. Az első 10 ezer vakcinának a felét már beadták, és dinamikusan bővítik az oltakozók körét: az egészségügy után a szociális szféra dolgozói és az intézmények lakói következnek, majd a krónikus betegek és a kritikus infrastruktúrában dolgozók.

Csak a vakcinamennyiségen múlik, hogyan bővül a kör

A jövő év elején a krónikus betegek is bekerülhetnek az oltási körbe. 

Kérdésekre válaszolnak

A szilveszter éjjeli rendőrségi közterület-biztosítás a járványtól függetlenül is fokozott szokott lenni, most is az lesz, a kijárási tilalom érvényben marad. 

Az oltási tervnek megfelelően az első vonalban védekező egészségügyi dolgozókkal kezdték az oltakozást, ez a jelentkezéseknek megfelelően folytatódik.

Az egészségügyi dolgozók kb. 30 százaléka jelentkezett az oltásra, de miután elkezdtek oltani, egyre többen jelentkeznek újonnan.

Ha látják, hogy csökken az igény, párhuzamosan elkezdik a szociális intézményekben élők és dolgozók beoltását. 

Ma este nyolcig lehet jelentkezni a pedagógus-tesztekre

Ma este nyolc óráig áll nyitva az online időpontfoglalási lehetőség az iskolai és óvodai dolgozóknak a tesztállomásokra, eddig lehet kérni a tesztek elvégzést 99 ponton. 

A védőoltás beadása nagy feladat lesz

A legnagyobb kihívás a védoltások beadásának megszervezése. Az oltóhelyek száma bővült, az első 10 ezer vakcinának a felét már beadták. 5110 dolgozó kapott már védőoltást. Több vidéki városban is megkezdődött az oltakozás, további oltópontokat nyitnak. 

Sokan időközben "kapnak kedvet" az oltásra, az oltakozásra mindenkinek lehetősége van, ha meggondolná valaki magát. 

Természetesen bővítik az oltakozók körét, a szociális szféra dolgozói és az intézmények lakói következnek, majd a krónikus betegek és a kritikus infrastruktúrában dolgozók

- mondta Müller Cecília. 

Müller Cecília folytatja

Az országos tisztifőorvos az elmúlt 24 óra adataival kezdte, erről itt számoltuk be. 

Az egész év a világjárvány kezeléséről szólt, ugyanakkor az elmúlt napokban bizakodóvá vátunk, mert az aktív betegek száma szépen csökken, a gyógyultaké emelkedik. 

Az év utolsó napján visszatekintünk, reményteli bizakodással tekintünk a jövőbe. A reményteli bizakodás megalapozott, az év utolsó napjaiban karácsonyi ajéndékként érkezett meg a hatékony vakcina, ez bizakodásra ad okot. 

2020-ban a koronavírus járványt kezeltük, az életünk megvátozott, felfordult. De 2021-ra úgy megyünk át, hogy bár a járvány tart, de  rendelkezésre állnak hatékony védőoltások. Új védekezési szakasz kezdődik. 

Azon leszünk, hogy már az első negyedévben minél többeket beolthassunk, hiszen ez lesz a következő megoldás a járványkezelésben.

Kezdődik a tájékoztató

A rendőri intézkedések bemutatásával kezdték el: 

tablazat01

Ma délelőtt megatartja idei utolsó tájékoztatóját az operatív törzs

11:15-kor kezdődik az operatív törzs mai sajtótájékoztatója, az eddigi tapasztalatok alapján némi késére számíthatunk. 

Tegnap Müller Cecília az oltási tervről azt mondta, hamarosan megismerhetjük, elképzelhető, hogy ezzel kapcsolatban akár már ma meg fog osztani részleteket. Csaknem 600 ezer embert tartanak számon, akik szeretnék beoltatni magukat; 462 ezer ember regisztrált interneten, és 136 ezer nyugdíjas küldte vissza a szándékot kifejező levelet.

Tegnap újabb 70 ezer vakcina érkezett Magyarországra, mely 35 ezer fő beoltására elegendő, és a következő napokban, hetekben is folyamatos lesz a szállítmányok érkezése. 

A címlapkép forrása: MTI/Mohai Balázs. 

Audi plug-in nyito
berlin
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres

Az MNB Digitalizációs igazgatósága főosztályvezetőt keres
Online előadás
Piaci aktualitások, grafikonelemzéssel vegyítve.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
covid-vilag-koronavirus-406846