Előfizetői tartalom

Megszólalt a hitelminősítő: robbanásszerű növekedést hozhat az uniós mentőcsomag Magyarországnak

Portfolio
Az uniós helyreállítási alapnak (Next Generation EU) köszönhetően 2022-től erősödhet a növekedés Közép- és Kelet-Európában, a vizsgált 11 tagállam mindegyike nettó haszonélvezője lesz a csomagnak – vélik a Fitch Ratings elemzői. A hitelminősítő szakemberei szerint ennek köszönhetően az idei 4,9%-os bővülés után jövőre 6,9%-kal növekedhet a magyar GDP, ami a régió élére repíthet bennünket.

Tavaly nyáron állapodtak meg a tagállamok az Unió helyreállítási alapjáról, a 750 milliárd eurós programból támogatást és kedvezményes hitelt is kapnak majd az országok, a finanszírozást pedig közös európai kötvénykibocsátás fedezheti. Az alapnak köszönhetően a vizsgált 11 kelet- és közép-európai tagállam növekedése erősebb lehet 2022-ben, mint 2022-ben. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés