Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: 3,3 milliárd forintból fejleszti központjait Magyarországon a GE (2.)

MTI
A GE 3,3 milliárd forintos beruházással bővíti a budapesti és szegedi digitális egészségügyi fejlesztésekkel foglalkozó központjait, a kormány ehhez 675 millió forint támogatást biztosít – mondta Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a mai sajtótájékoztatón. Az új projekt célja prediktív, mesterséges intelligencián alapuló szoftveres megoldások egészségügyi környezetben történő kutatása és fejlesztése.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy: a beruházás során 45 új kutatással, fejlesztéssel foglalkozó mérnököt vesz fel a cég. A miniszter szerint most az átlagosnál is nagyobb teher nyomja az egészségügyi ellátórendszereket, így felértékelődik a mesterséges intelligenciára alapuló megoldások szerepe. Azt is mondta, hogy: Nagy jelentősége van ezen beruházásnak, mert olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés