Előfizetői tartalom

Jó hír érkezett az Egyesült Államok gazdaságáról

MTI
A vártnál erősebb ütemben nőtt az ipari termelés és az ipari kapacitások kihasználtsága decemberben az Egyesült Államokban. Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve) pénteken közölte, hogy szezonális kiigazítással számolva 1,6 százalékkal emelkedett az ipari termelés havi összevetésben a novemberi 0,5 százalékos növekedés után. Elemzők enyhébb, 0,4 százalékos havi szintű emelkedésre számítottak.

Már a harmadik egymást követő hónapban nőtt a termelés, de a koronavírus-járvány kirobbanása előtti hónap, február szintjétől még így is 3,3 százalékkal maradt el. A feldolgozóipar termelése a nyolcadik egymást követő hónapban emelkedett, még úgy is, hogy az autók és autóalkatrészek gyártása csökkent. A szokatlanul meleg november után decemberben hidegre váltott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés