Előfizetői tartalom

Koronavírus: megérkeztek a legfrissebb, szombat reggeli magyar adatok

Portfolio
1438 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 350 587 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 87 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 264 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 227 325 fő, az aktív fertőzöttek száma 111 998 főre csökkent. 4 408 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 328-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, legutóbb kedden érkezett vakcinaszállítmány. A rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beoltották, eddig 112 847 fő kapott oltást, és jelenleg is tart az egészségügyi dolgozók oltása, valamint ezen a hétvégén is folytatódik az idősotthonban lakók és dolgozók oltása - írja a koronavírus.gov.hu kormányzati portál.

350 ezer fölé nőtt a járvány kezdete óta detektált koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, tegnapról mára 1438 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést. Bár még mindig erősen hullámzó az új fertőzések száma, talán mostanra kijelenthető, hogy a második hullám csúcspontján átlendültünk. Mindez persze nem ad okot a védekezési éberségünk csökkentésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés