Előfizetői tartalom

Elismerôen vélekedik az IMF Magyarországról

Portfolio
Elismerôen nyilatkozott a magyar gazdaság teljesítményérôl az IMF delegációja szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációja után. A Valutaalap vizsgálatának középpontjában elsôsorban a középtávú gazdaságpolitikai kérdések álltak. Az IMF biztató jelnek tekinti, hogy a kormány kétéves központi költségvetési tervet készít, valamint az infrastruktúra fejlesztése szempontjából kiemelkedôen hasznos lehet a Széchenyi terv.

2000 elején a gazdasági növekedés tovább gyorsult, mely elsôsorban a kivitel bôvülésének köszönhetô. Egyre több ágazatban nô a termelékenység, a mérsékelt béremelkedés fokozza a gazdaság általános versenyképességét. A monetáris politika az IMF véleménye szerint körültekintôen egyensúlyoz az erôteljes tôkebeáramlás mérséklése és az antiinflációs törekvések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés