Előfizetői tartalom

Nyárra indulhat be a turizmus, de néhány helyre most is utazhatnak a magyarok

Az UNWTO, vagyis az ENSZ világturizmussal foglalkozó speciális ügynöksége szerint az 1990-es évek szintjére esett vissza tavaly a világ turizmusa. Egy év alatt 70-75 százalékkal estek vissza a turisztikai jellegű utazások, 900 millióval kevesebb volt a turista 2019-hez képest. Bár még csak 2020 első 10 hónapjának adatai vannak meg, mivel év végére tovább erősödött a koronavírus-járvány, vélhetően a végső szám akár rosszabb is lehet. 1100 milliárd dolláros árbevétel zuhanása lehetett a turisztikai ágazatnak világszerte. Szakértők szerint az oltások elkezdése nyárra hozhatja meg azt a hatást, amikor újra indulhat a nemzetközi turizmus. A hazai irodáknál egyelőre Dubai, a Maldív-szigetek, Zanzibár, a Dominikai Köztársaság, Mexikó és Kuba elérhető a magyar turisták számára. Ezekbe az országokba karanténkötelezettség nélkül, negatív PCR-teszttel lehet utazni.

Nemrég egy webes konferencián az Utazási és Turisztikai Világtanács vezetője azt mondta, nem szeretnék, ha kötelezővé tennék a koronavírus elleni vakcinát az utazásokhoz. Gloria Guevara igencsak kisebbségben van ezzel a véleményével a fontosabb turisztikai döntéshozók között. Bár hivatalos döntés még egyetlen ország részéről sem született, de az elmúlt időszak újra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés