Előfizetői tartalom

Kiderült, mikor érkezik idén a 13. nyugdíj első részlete és mennyi pénzt kap 2,56 millió ember

MTI
Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét, amely egy idén áltagos összegű (150 600 forintos) nyugdíjban részesülő esetén csaknem 37 650 forintot jelent majd - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján. Fontos, hogy ez az összeg a havi nyugdíján felül érkezik az érintetteknek.

Kiemelte: az öregségi nyugdíjasok mellett az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, valamint a nyugdíjszerű ellátásban részesülők - összesen 2,56 millió ember - kapják meg idén az egyheti plusz juttatást, 77 milliárd forint értékben. Zsigó Róbert elmondta azt is, hogy aki bankszámlára kapja az ellátást, már február 12-én hozzájut a plusz összeghez, postai kézbesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés