Előfizetői tartalom

Ezekben az órákban eldőlhet az oltásigazolás és az utazási korlátozások ügye – zajlik az EU-csúcs

MTI
Megkezdődött szerda délután az Európai Unió tagállamai vezetőinek videókonferenciája, melynek középpontjában a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések koordinálása, valamint a beoltás felgyorsításának szükségessége áll. A tanácskozáson többek között szó esik az Európai Bizottság által lekötött oltóanyagok széles körű bevezetéséről, valamint a vírus terjedésének visszaszorítását célzó eszközök alkalmazásáról.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: egyre több uniós tagország panaszkodik az oltóanyag-ellátás akadozására. Az uniós csúcson Orbán Viktor is azt az álláspontot képviseli, hogy fel kell gyorsítani az európai emberek beoltását biztonságos, hatékony, engedélyezett vakcinákkal. Magyarország azonban nem vár Brüsszelre; már folynak a tárgyalások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés