Előfizetői tartalom

Megjött Joe Biden, és készen áll a feje tetejére állítani az amerikai gazdaságot

Jelentős fordulatot ígér a gazdaságpolitikában, Joe Biden, az immár beiktatott amerikai elnök, és a számára kedvező, meglepő politikai fordulat után erre a lehetősége is megvan. Biden már a beiktatása előtt bejelentett egy grandiózus gazdaságpolitikai csomagot, amely azon túl, hogy ismét elképesztő összeget csatornáz a gazdaságba, nem tartalmaz hosszú távú intézkedéseket, az államháztartást viszont óriási mértékben megterheli. Ráadásul ez csak a válságkezelés első felvonása, Biden átfogó gazdaságpolitikai szemléletváltását tükröző hosszabb távú lépések csak később jöhetnek.

Újabb gigacsomaggal rukkolt elő Biden Az amerikai kormány tavasszal már előállt egy 2300 milliárd dolláros csomaggal, rögtön a következő hónapokban viszont újabb csomagra lett volna szükség, mert a válságkezelésre szánt források gyorsan kimerültek a krízis előre nem látott mélysége miatt. Akkor a két párt nem tudott megegyezni egy újabb mentőcsomagról (a demokraták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés