Előfizetői tartalom

Ursula von der Leyen nekiment az AstraZenecának

MTI
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn telefonbeszélgetés keretében felszólította az AstraZeneca oltóanyaggyártó vállalat vezérigazgatóját az unióval kötött szerződésekben foglaltak teljesítésére és a koronavírus elleni vakcina kiszállításának felgyorsítására - jelentette be a testület illetékes szóvivője hétfőn.

A brit-svéd érdekeltségű vállalat pénteken jelentette be, hogy gyártási gondok miatt 60 százalékkal, 31 millió adagra csökkenti az első negyedévben az Európai Uniónak szánt oltóanyagellátmányt. A szóvivő elmondta: a bizottság elvárja, hogy az AstraZeneca betartsa a szerződésben foglaltakat, ez elengedhetetlen az uniós lakosság biztonságára nézve. Hozzátette: a bizottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés