Ez volt a legnépszerűbb mesterképzés - Nem meglepő, bruttó 500 ezret is kereshet egy frissdiplomás

Portfolio
Nyilvánosságra hozták hétfőn délután a felvi.hu oldalon a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat, több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre, közülük 4623 jelentkezőt vettek fel mesterképzésre.

Nyilvánosságra hozták a felvi.hu oldalon a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat. A több mint hatezer jelentkezőből 5231-en jutottak be egyetemre, főiskolára vagy felsőoktatási szakképzésre. Alapképzésre 479, mesterképzésre pedig 4623 jelentkezőt vettek fel. A legnépszerűbb mesterképzések a vezetés és szervezés, ahová 496 hallgatót vettek fel, a gépészmérnöki 313, a mérnökinformatikus 296 és a villamosmérnöki 247 fővel. 

Nem meglepő módon a Corvinus Egyetemen is kiemelkedő érdeklődés mutatkozott a vezetés és szervezés mesterszak iránt, amelyre a meghirdetett szakok közül a legtöbb első helyes jelentkezés érkezett. A képzéssel az egyetem a 90. helyen szerepelt a Financial Times legjobb menedzsment képzéseket listázó nemzetközi rangsorán 2020-ban, ezzel a szak jelenleg a világ száz legjobb menedzsment képzése közé tartozik.

A Corvinus egyébként 2021 februárjában összesen hét mesterszakot (ellátási lánc menedzsment, marketing, nemzetközi adózás, pénzügy, számvitel, vállalkozásfejlesztés, vezetés és szervezés) indít el az keresztféléves képzésében.

Jól jár, aki vezetés és szervezést tanul

A Diplomás Pályakövetési Rendszer megerősíti, hogy a hallgatóknak mind a jövőbeli jövedelmet, mind az elhelyezkedést tekintve érdemes mesterképzésre jelentkezniük, és a vezetés és szervezés szakkal nagyon nem nyúlhatnak mellé. A 2017/2018-as tanévben végzettek adatait figyelembe véve az ezen a szakon végzettek átlagos kezdő fizetése bruttó 454 171 forint, az összeg azonban függ a végzés helyétől is. A Corvinuson végzett hallgatók átlagos kezdő fizetése magasabb, bruttó 512 284 forint. A képzés elvégzése után a frissdiplomások átlagosan 1,2 hónap alatt el is tudnak helyezkedni.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF