Előfizetői tartalom

Hasított a magyar feldolgozóipar januárban

Portfolio
Januárban is erős volt a feldolgozóipar az ágazat beszerzésimenedzser-indexe szerint, a mutató szezonálisan kiigazított mértéke 54,9 pont volt, azaz bőven az 50 pontos növekedési küszöb fölött teljesített. Utoljára 2019 májusában láttunk ennél magasabb értéket a magyar feldolgozóipari bmi-ben. A korábbi januárokkal összevetve az idei érték felülmúlja a hosszú távú átlagot (52,8), de nem éri el az elmúlt három év átlagát (55,2).

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság közlése szerint a válaszadók az előző hónaphoz képest negyedik hónapja kedvezőbb folyamatokról számoltak be, egy hónapos szűkülés után. Ennek összetétele továbbra is kettős: a termelési és rendelési alindexek értékei továbbra is bővülést jeleznek. A vásárolt készletek mennyisége és a foglalkoztatottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés