Előfizetői tartalom

Egy új kutatás szerint 6 hónapig is védve lehet az, aki már elkapta a koronavírust

Portfolio
Úgy tűnik, az elmúlt 24 óra hírei mind alátámasztják a brit kormány elnyújtott oltási tervét: először az Oxfordi Egyetem jött ki egy tanulmánnyal, amely szerint az AstraZenecával közösen fejlesztett vakcinájuk első dózisának hatékonysága 12 héten keresztül megmarad, most pedig egy újabb tanulmány arra világít rá, hogy aki már átesett a koronavírus-fertőzésen, legalább hat hónapig védettséget élvez.

A Financial Times ír arról egy új tanulmányra hivatkozva, hogy azok, akik már estek a koronavírus-fertőzésen, vélhetően hat hónapig védettséget élveznek. A Biobank által, 20 ezer résztvevővel elvégzett tanulmány szerint az antitestek 99%-ban megtalálhatóak voltak azok szervezetében, akik 3 hónapja estek át a fertőzésen, de még hat hónap múlva is 88%-uknál találtak antitesteket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés