Előfizetői tartalom

Megérkezett Orbán Viktor bejelentése: 10 évre szóló ingyenhitel jön!

Portfolio
A járvány új korszakot nyitott 2020-ban, védekezésbe kellett váltani, ezért a kormány megalkotta és végrehajtotta a Gazdaságvédelmi Akciótervet, amely 2021. január elsejéig tartott - fogalmazott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Évnyitó című eseményén Orbán Viktor, aki szerint a program elérte a célját, mert megtartotta a munkahelyeket. Január elsejét követően - a vakcina megjelenésének köszönhetően - a kormányfő szerint lehetőség van a gazdaság újraindításáról, a nyitásról beszélni, ezért a kormány útnak indította a három ütemből álló Gazdaságújraindítási Akciótervet. Az új és konkrét intézkedések közül azonban csak egyet említett: a mikrovállalkozásoknak szánt, 10 évre szóló nulla százalékos hitelt. A koronavírus-válság és a lezárások által megtépázott szektorok (vendéglátás, turizmus, éttermek, szállodák) számára semmilyen új lépést nem ismertetett a gazdaságpolitika. Orbán Viktor egyúttal elárulta, hogy a 2020-as recesszió közelebb lehet az 5%-hoz, mint a 6%-hoz, ezért az eddigi várakozásoknál lényegesen jobban teljesíthetett tavaly a magyar gazdaság.

2021. február 04. 15:33 Megosztás Tizenegy magyar márka, amire építene az Orbán-kormány A koronavírus-járvány fontos tanulságairól is beszélt csütörtöki prezentációjában Varga Mihály pénzügyminiszter. Szerinte ezek egyike, hogy az értékláncokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés