FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Enyhít az USA költségvetés tragikus helyzetén a vártnál jobb növekedés

MTI
Nő az amerikai költségvetés hiánya a következő tíz évben, de a deficit kisebb lehet az eddig vártnál, mert a becsültnél jobban teljesít majd az amerikai gazdaság és ezzel nő a költségvetés bevétele. Az amerikai Kongresszus Költségvetési Hivatala, a pártsemleges CBO legújabb előrejelzése szerint a költségvetési hiány a hazai össztermék (GDP) 107 százaléka lesz 2031-ben, a szeptemberben záródott pénzügyi évben a mérték 100 százalék volt.

A CBO most úgy véli, hogy a következő tíz évben a költségvetés halmozott hiánya 12 ezer 600 milliárd dollár lesz, 3 százalékkal kisebb az eddig becsültnél a gazdaság jobb teljesítménye, valamint a magasabb infláció miatt, amelyek következtében a vártnál nagyobb lesz a költségvetés bevétele. Az októberrel kezdődött folyó költségvetési évre 2260 milliárd dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés