Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: a Pfizer is csúszik a vakcinaszállítással, de március végéig behozhatja a lemaradást

Portfolio
A héten 4,8 millió adag vakcinát szállított az Európai Uniónak a Pfizer/BioNtech és így összesen 28 millió adagnál járnak, de ez még mindig nagyjából 10 millió adaggal kevesebb, mint amit eredetileg a két cég az EU felé megígért karácsony előtt – tudta meg a Reuters brüsszeli forrásokból. Ez azt jelenti, hogy mindhárom olyan cég felől lassabb a vakcinaszállítás (AstraZeneca, Moderna), amelyek már megkapták az uniós gyógyszerhatóság forgalmazási engedélyét. Jó hír viszont, hogy van arra kilátás: ezt a 10 milliós elmaradást a Pfizer/BioNtech március végéig tényleg ledolgozza, ahogy azt ígéri.

A lap több forrásból összerakott információk alapján azt írja, hogy a cég korábban azt ígérte: heti 3,5 millió adag vakcinát szállít az EU-nak, de most 4,8 milliót szállított, és a jövő héten, illetve március első hetében 5-5 millió adagot fog, ami arra utal, hogy a mostanra kialakult mintegy 10 millió adagnyi vakcina elmaradását tényleg be akarja pótolni. Az elmaradás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés