Előfizetői tartalom

Yellen szerint még mindig nagy lökés kell az amerikai gazdaságnak

Portfolio
Az amerikai gazdaságnak továbbra is egy komoly élénkítő csomagra van szüksége, hogy folytatódjon a kilábalás – mondta Janet Yellen pénzügyminiszter a CNBC-nek. A politikus szerint jelenleg nagyobb a veszélye annak, ha nem csinálnak semmit, vagy túl kicsit lépnek, mint annak, ha további gazdaságélénkítő lépéseket fogadnak el.

Az elmúlt időszakban kedvező adatok érkeztek az amerikai gazdaságból, ennek ellenére Yellen szerint nem dőlhetnek hátra. Azt elismerte, hogy az év elején a növekedés talán a várakozásoknál erősebben alakul, viszont szerinte a teljes kilábaláshoz még további ösztönzésre van szükség. A pénzügyminiszter kiemelte, hogy a Biden-kormányzat által szorgalmazott 1900 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés