Előfizetői tartalom

Áremelés a magánszolgáltatóknál: mennyibe kerül, ha valaki magánkórházban szeretne szülni?

Portfolio
Már a járványt megelőzően egyre nagyobb szerephez jutottak a magánszolgáltatók az egészségügyben, a lecsengést követően pedig csak még többen fordulhatnak a magánklinikákhoz. A magánegészségügyi intézmények amellett, hogy részben tehermentesíthetik az állami ellátórendszert, hozzájárulnak a szektor kifehéredéséhez. A hálapénz rendszerének felszámolásának hatására még több beteg fordulhat magánellátókhoz, ahol immár legálisan fizet a többletszolgáltatásért. Ebben az egyik leginkább érintett terület a várandósgondozás és szülés. Az viszont már most látható, hogy a járvány gazdasági hatása, az infláció a magánegészségügyet sem kímélte: több klinikán jelentős, 20 százalékos áremelés is végbement a pándémia kitörése óta. A Pénzcentrum megnézte, hogyan alakulnak az árak a különböző magánszolgáltatóknál.

A magánegészségügyi intézmények szerepe az elmúlt évek során egyre nőtt Magyarországon, ez a növekedés pedig új lendületet vehet a járvány után is. A vírushelyzet miatt hosszúra nyúlt várólisták a jövőben csak még hosszabbak lesznek szakemberek véleménye szerint, így aki nem akar várni, rákényszerülhet, hogy magánszolgáltatót keressen fel a problémájával. Nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés