Előfizetői tartalom

Elmagyarázta a kormány, miért nem hosszabbította meg május 23-ig a kijárási tilalmat

Portfolio
Az éjjel a Magyar Közlönyben megjelent törvény és kormányrendelet alapján nem volt teljesen egyértelmű jogilag, hogy a veszélyhelyzet 90 nappal való meghosszabbításával párhuzamosan a védelmi intézkedésekeket, így például az este 8 és hajnali 5 óra közötti kijárási korlátozást is meghosszabbította-e május 23-ig a kormány, vagy sem. Ezért a Kormányzati Tájékoztatási Központnak (KTK) tisztázó kérdéseket küldtünk ma délelőtt és befutott a válasz, amely alapján egyelőre (!) nem hosszabbította meg a védelmi intézkedések alkalmazhatóságát a kormány, azok továbbra is csak március 1-ig vannak érvényben. Várhatóan azonban (a korábbi ígéreteknek megfelelően) napokon belül döntést hozhat a korlátozó intézkedések jövőjéről a kormány, erről külön cikkünkben itt írtunk.

FRISSÍTÉS: A Portfolio cikke az újranyitás és korlátozások témájában most jelent meg, itt olvasható: Kapcsolódó cikkünk 2021. 02. 24. Koronavírus: nem a nyitáson, hanem a még nagyobb lezáráson kell gondolkodni Magyarországon Mi a lényeg? Gyakorlatilag azt történt, hogy a 80/2021. (II. 22.) kormányrendeletben felsorolt 78 veszélyhelyzeti kormányrendelet hatályát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés