Előfizetői tartalom

Megérkezett a kedd reggeli magyar adat: folytatódik a harmadik hullám, sötét hetek jöhetnek

Portfolio
Megjelent a kedd reggeli magyar járványügyi statisztika: 1628 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 407 274 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 450 főre emelkedett. 4582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 396-an vannak lélegeztetőgépen. A kórházi ápoltak és a lélegeztetőn lévők számának gyors emelkedése sötét heteket vetít előre a halálozások terén is. Eddig 457 096 fő kapott oltást, közülük 205 720 fő már a második oltását is megkapta.

Az 1628 új fertőzöttről szóló adat nem tűnik nagyon magasnak, azonban mint arról többször írtunk, keddenként látszik meg a hétvégi aktivitás-visszaesés a számokban. A múlt keddi adat 823 új eset volt, ehhez képest látszik, hogy gyorsul a járvány, ez pedig könnyen lehet, hogy a már Magyarországon is jelen lévő brit koronavírus mutáns közösségi terjedésének következménye. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés