Előfizetői tartalom

Müller Cecília: az új vírusmutációk súlyosabb betegségeket okozhatnak

Portfolio
A héten folytatódik az oltási kampány, 275 ezer kínai, 52 ezer főnek elegendő Pfizer, 41,75 ezer AstraZeneca oltóanyag beadása mellett 25 ezer embernek a második oltása lesz esedékes - derült ki az operatív törzs mai tájékoztatóján. 100 ezer Szputnyik vakcina is érkezett, ezeket még be kell vizsgálni. Az országos tisztifőorvos szerint a mutáns törzsek gyorsabban képesek terjedni, és úgy látszik, hogy súlyosabb betegséget is képesek okozni, mint az eredeti vírus.

2021. február 23. 12:43 Megosztás Az AstraZenecát érdemes később beadni? Az operatív törzs is ismeri ezt a közleményt, ezért változnak is az oltási előíratok.  A második adag oltóanyagot hat hét után kell beadni, így erősebb immunválaszt kaphatnak. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés