Előfizetői tartalom

Tehervitorlás flottával zöldítené a tengeri kereskedelmet egy francia vállalkozás

MTI
Tehervitorlással szállít bort, csokoládét és kávét a környezettudatos vásárlóknak az Atlanti-óceánon egy francia cég.  Az alumíniumtestű Grain de Sail megrendelésre készült egy francia hajógyárban. A vitorlás a modern jachtoknál használt technológiát ötvözi egy olyan rakodótérrel, amely 50 tonna áru szállítására alkalmas.

A hajó jelenleg az északnyugat franciaországi Bretagne-ban lévő Saint-Nazaire-ben áll, ahová a hét elején futott be egy háromhónapos körút után, 33 tonna kakaóval megpakolva. A cél, hogy sikerüljön újra karbonsemlegessé tenni a tengeri kereskedelmet - mondta Jacques Barreau, a Grain de Sail cég igazgatója. A vitorlás, amelynek ugyan van egy kis dízelmotorja, de azt csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés