Előfizetői tartalom

Az előzetesen vártnál jobb az euróövezeti üzleti klíma

MTI
Februárban már az ötödik hónapja zsugorodott az euróövezet gazdasági teljesítménye, de az előző havinál már kisebb mértékben, elsősorban annak köszönhetően, hogy a feldolgozóipar teljesítménye három éve nem tapasztalt mértékben erősödött a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet felmérésének szerdán publikált eredménye alapján.

Februárban az előzetes 48,1 pontnál magasabbra, 48,8 pontra kúszott fel az euróövezet feldolgozóipari és szolgáltatóipari teljesítményét összesítve modellező kompozit beszerzésimenedzser-index (BMI) végleges értéke, meghaladva így a januári 47,8 pontot is.  A szolgáltatóipari BMI végleges értéke szintén jobbnak bizonyult az előzetesnél, a várt 44,7 pont helyett 45,7...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés