Előfizetői tartalom

Elképesztő méretű költségvetési deficit jött össze februárban

Portfolio
Közel 740 milliárd forintos hiányt ért el a költségvetés központi alrendszere februárban. Soha nem volt ekkora második havi mínusz a büdzsében korábban. Egyelőre előzetes adatok állnak csak rendelkezésre, ezért a pontos hátterről nincs információnk, azonban több kiadási tétel is bejött a képbe februárban. Összességében azt is elmondhatjuk, hogy az első két hónap után alig nem állt még ilyen rosszul a költségvetés, mint most.

Korábban soha nem látott februári hiány Gigantikus méretű deficitet termelt az idei év második hónapjában az államháztartás (önkormányzatok nélkül), pénzforgalmi szemléletben. Februárban -738,5 milliárd forint volt a költségvetés egyenlege, ami a valaha volt legmagasabb februári deficit. Jól érzékelteti a hiány mértékét, hogy eddig a legnagyobb februári deficit 400...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés