Előfizetői tartalom

A világ egyik legnagyobb országa már idén maga mögött tudja a koronavírus okozta válságot - és nem Kína az

Portfolio
Az OECD közzétette friss előrejelzését, amelyben lényegesen felfelé módosította a GDP-várakozásokat a legnagyobb gazdaságokban legutóbbi, decemberi előrejelzéséhez képest. Idén India, Kína és az Egyesült Államok gazdasága nőhet a legnagyobb mértékben az OECD szerint, viszont a nagy gazdaságok közül pont a legnagyobb, az Egyesült Államok lehet az, amelynek idén a negyedik negyedévben a GDP-je már meghaladhatja a válság előtt 2021-re várt szintet, azaz az amerikai gazdaság találhat vissza leghamarabb a potenciális GDP-növekedési pályára. A szakadék a fejlett és a fejlődő világ között tovább mélyülhet az OECD szerint.

Indiában lehet az idén a legnagyobb a gazdasági növekedés az OECD friss előrejelzése szerint, az ázsiai ország gazdasága 12,6%-ot nőhet idén. A szervezet ezzel 4,7%-ponttal húzta feljebb a növekedési várakozásait Indiára nézve. Kína szintén jelentős mértékben, 7,8%-kal nőhet idén, az Egyesült Államok gazdasága 6,5%-kal bővülhet. Gyors növekedésre számíthat Törökország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés