Előfizetői tartalom

Íme a halálosabb és fertőzőbb brit mutáns koronavírus, ami letarolta Magyarországot - Mit tudunk róla eddig?

Portfolio
Ma reggel érkezett a hír, hogy a köznyelvben brit mutánsként emlegetett koronavírus variánssal megfertőződők egy kutatás szerint szignifikánsan nagyobb eséllyel halnak meg, mint akik az eredeti, vuhani vírustól betegedtek meg. Egy magyar PCR-tesztlabor az adatainak elemzéséből arra következtet, a brit mutáns 10-20-szor magasabb vírusszámot ér el a betegek szervezetében, ez okozhatja a betegség súlyosabb lefolyását. Korábban is pedzegették már, hogy a brit mutáns halálosabb is lehet, de eddig ezt nem bizonyította senki. Ugyanakkor talán arra senki nem számított, hogy a brit mutáns összességében 64 százalékkal halálosabb lehet.

Eldőlt a vita arról, halálosabb-e a brit mutáns A brit kormány tudományos főtanácsadója január 22-i nyilatkozatában kijelentette, vannak arra mutató - egyelőre nem egyértelmű - jelek, hogy a koronavírus brit variánsa a korábbi változatnál valamivel több halálesetet okozhat. Akkori tanulmányaik szerint például a hatvanas éveikben járó férfiak esetében ezer koronavírus-beteg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés