étterem vendéglátás
Gazdaság

Javaslatot kapott a kormány: ekkor kellene nyitni a szállodákat, éttermeket

Portfolio
Az MKIK március 20-i javaslatára a kormány engedélyezi az egyes boltok és szolgáltatók újranyitását, amint meglesz a 2,5 millió beoltott - írja közleményében a kamara. A 2,5 millió beoltotthoz már csak nagyjából 70 ezer fő hiányzik, azaz a napokban sor kerül a lazításra és a kamara már a nyitás következő fázisára fogalmazott meg ajánlást.

A kormányzat meghallgatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara március 20-án tett javaslatát, és a jelenleg érvényben lévő - sok esetben a kkv-k szempontjából versenytorzító - korlátozó intézkedések feloldásra kerülnek - írja közleményében az MKIK, utalva arra, hogy a napokban életbe lépnek az újranyitás első intézkedései.

Ennek feltétele, hogy a lakosság egynegyede, azaz 2,5 millió honfitársunk megkapja az első oltását.

"Egyetértünk a Kormány azon szándékával is, hogy a 65 év felettiek teljes átoltása szükséges ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk a vírusra legérzékenyebbeket" - írják. Ennek kapcsán megjegyezzük, hogy még nem tudni, hogy a 65 év felettieket hány százalékban oltották be, pár napja még 80%-os arányszámról lehetett hallani.

Az elmúlt hét vállalkozói jelzései alapján a következő lépésként azt javasolja a szervezet, hogy amennyiben élértük a kívánt számokat, a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba. "Így a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelen voltak működésüket felfüggeszteni – mint például a turizmus és a vendéglátás –, is megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal, hogy a védettséget igazolni tudó polgárok igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat." - áll a közleményben.

A védettség státuszának ellenőrzéséhez egy applikáció bevezetését javasolja az MKIK, amellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen ellenőrizni lehet az érintett személy koronavírussal szembeni védettségét.

Az MKIK javaslata összecseng a kormány szándékaival, ami az előzmények fényében egyáltalán nem váratlan fejlemény. Elég ha csak a koronavírus-válság kezelésének egyik eszközére, az iparűzési adó felének elengedésére gondolunk, amit szintén az MKIK tett le a kormány asztalára. Vagy a boltok nyitására, ami négyzetméter alapon valósulhat meg, és ezt szintén az iparkamara javasolta. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a kormány előnyöket fog biztosítani az oltással rendelkezők számára, erre utal a kamara mostani javaslata, de erre tett határozott célzást Orbán Viktor is pár napja. Előrevetítette, hogy valószínűleg fognak kapni kedvezményeket a beoltottak, de csak azután, ha elértük a három és félmillió beoltottat. Az oltottak a vakcinával járó előnyöket leginkább az étterembe járás, vagy a szállásfoglalás során élvezhetik majd idehaza.

Címlapkép: Getty Images

oltas vakcina covid
trader23
GettyImages-1138629132
joe biden usa orosz szankció
dunaferr dunaújváros vasmű dunai
vakcina oltás

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
Online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
oltas vakcina covid