FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Április 19-ig velünk maradnak a korlátozó intézkedések - Most akkor lazít vagy szigorít Magyarország?

A koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedések újabb meghosszabbításáról döntött a kormány az operatív törzs javaslatára. Ezúttal április 19-ig lesznek érvényben a szabályok, ez épp az a nap, amikor a kormány megnyitná az iskolákat. Miközben az eredeti szigorító intézkedések jelentős részét fenntartja mostani döntésével a kormány, ne feledjük, hogy a nyitás irányába is ellépett, ugyanis szerda óta újra nyitva lehet minden bolt (igaz, újfajta korlátozások mellett), több szolgáltatás vált újra elérhetővé és a kijárási korlátozás időtartama is szűkült. A rendeletek és jogszabályok útvesztőjében bemutatjuk az egyedi magyar járványügyi stratégiát.

A védelmi intézkedések meghosszabbításáról jelent meg rendelet a szerda esti Magyar Közlönyben. Ennek lényege, hogy a tavaly november óta élő korlátozó intézkedések érvényessége április 8-án járt volna le, ezt most a kormány kitolta további 11 nappal, április 19-ig. Ez az április 19-i dátum azért is érdekes, mert a kormány tervei szerint akkor lépne életbe a fokozatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés