brit vírus mutáció koronavírus mintavétel járvány
Gazdaság

Nincs elég vakcina Magyarországon, gyorsan terjed a vírus, mégis újranyit az ország

Portfolio
Az operatív törzs mai sajtótájékoztatójának egyik üzenete az volt, hogy nincs elegendő vakcina Magyarországon, az oltások tempóját a vakcinák mennyisége határozza meg. A fiatalok is kórházba kerülhetnek, náluk is súlyos lehet a betegség.

György István államtitkár az operatív törzs mai tájékoztatóján közölte, hogy nincs annyi vakcina, amennyien regisztráltak az oltásra. Az vakcinák beadásának ütemét az oltások mennyisége határozza meg továbbra is – közölte az oltási munkacsoport vezetője. Úgy vélekedett, hogy az oltások visszaszorítják a járványt, azonban járványügyi szakértők szerint a 2,5 millió beadott vakcina még nem elegendő ehhez. Az oltásra regisztráltak közül 1,3 millióan még nem kapták meg a vakcinát.

Szerdán a kormány a 2,5 millió oltott elérése után feloldotta a korlátozó intézkedések egy részét, miközben Magyarországon terjed az egyik leggyorsabban a koronavírus, és szakértők szerint sokkal több oltott mellett lehetett volna megkezdeni a biztonságos nyitást. Müller Cecília a sajtótájékoztatón közölte: a járványügyi adatok továbbra sem kedvezőek Magyarországon. Szerinte a fertőzőképes brit mutáns okozza, hogy sokan vannak kórházban, és emiatt erőteljes a betegség lezajlása. Fiatalok is kórházi kezelésre szorulnak – tette hozzá. A Portfolio rámutatott: ők még gyakorlatilag szinte egyáltalán nincsenek beoltva a vírus ellen.

Müller szerint vannak, akik a tünetek megjelenése után szinte azonnal lélegeztetőgépre szorulnak. „Szegről végről mindannyian veszélyeztetettek vagyunk (…), az egészségeseket is érinti a fertőzés (…), senki nem tudhatja, hogy milyen formában zajlik le nála a betegség” – monda Müller. Úgy vélekedett, hogy nagyon magas szinten stabilizálódik a járvány. Ezért nagyon szigorú járványügyi szabályok mellett lehet megkezdeni az indítást – fogalmazott Müller. Sokan várnak a védőoltásra, még esendőek a betegséggel szemben – tette hozzá.

A Portfolio részletesen bemutatta ma reggel, hogy milyen hatásai lehetnek a nyitásnak a gyorsan fertőző és halálosabb brit mutáció miatt. Nemzetközi kutatók egyáltalán nem látják indokoltnak a magyar újranyitást jelenleg. Sőt, azon országok közé sorolják, ahol nagyon szigorú korlátozásokat kellene fenntartani a vírus legyőzéséhez.

Címlapkép: Getty Images

budapest magyarország
oltas vakcina covid
trader23
GettyImages-1138629132
joe biden usa orosz szankció
dunaferr dunaújváros vasmű dunai

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
Online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
budapest magyarország