iskola tanítás diák koronavírus járvány
Gazdaság

Megakadályoznák a tanárok az iskolák újranyitását!

Portfolio
Az elmúlt időszakban konstruktív, a kormányzattal is egyezségre törekvő szakszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete kemény hangú bejegyzésben állt ki amellett, hogy a kormány ne nyissa meg az iskolákat április 19-én. Azt követelik, hogy maradjanak zárva az iskolák, ha mégis kinyitnának, akkor ne menjenek dolgozni a tanárok.

"Ha számít Neked az emberélet..." címmel jelent meg a Pedagógusok Szakszervezetének friss Facebook-bejegyzése, amely azt írja, hogy a kormány április 19-én becsenget az oktatási intézményekben. A szakszervezetek korábban többször is kérték a kormányt, hogy ne nyissa meg addig az iskolákat, ameddig magas a fertőzésszám, illetve amíg nem alakul ki a tanárok védettsége a koronavírussal szemben, azonban a kormány ragaszkodik az újranyitáshoz.

psziskola

A bejegyzésben felvetik, hogy ha az üzletekben négyzetméter alapú a bent tartózkodók száma, a tantermekben mi a helyzet - utalnak arra a szabályozásra, hogy az üzletekben 10 négyzetméterenként egy vevő lehet, ami a tantermekben kivitelezhetetlen. Felvetik a kérdést, hogy ha a nyitás elindítja a negyedik hullámot, ki védi meg a gyerekeket és a szüleiket.

"A kormány felelőssége lesz, ha még több oktatásban dolgozó hal meg! Emberéletekről, családok, diákok, kollégák életéről van szó!" - áll a PSZ bejegyzésében.

A pedagógusoknak címezve azt írják: "Mire vársz? A hozzátartozóid élete neked számít? Most kell cselekedni! FOGJUNK ÖSSZE! Ha online maradsz, azzal még nem tagadod meg a munkát! Vigyázzunk egymásra!"

Emlékeztetnek, az oktatásban dolgozók többségét a Pfizer-BioNTech vakcinával oltják. A protokoll szerint a legmagasabb védettség kifejlődéséhez az első oltástól számított 7 hét szükséges.

"Ezért követeljük a kormánytól, hogy:

  • Halassza el az április 19-re tervezett kötelező jelenléti oktatás bevezetését!
  • Tartsa be az oltási protokollt!"

Éppen erről beszélt a mai napon Szlávik János infektológus főorvos is, aki szerint csak a második oltás védhet meg a koronavírustól. A szakértők szerint az első oltás után is súlyosan meg lehet fertőződni.

Boldogkői Zsolt, molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára azt mondta: veszélyesnek tartja az iskolák április 19-ei nyitását.

Boldogkői korábban azt mondta, hogy ne nyissuk meg az iskolákat, mert:

  • a gyerekeket még nem lehet oltani,
  • a tanárok oltása nem fog elegendő immunitást produkálni addigra,
  • a brit variáns veszélyes a kicsikre,
  • ráadásul ők haza fogják vinni a vírust a családba.

Címlapkép: Getty Images

bear
vakcina
4ig
koronavirusvakcina_oltas
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Trendi, vagy nem trendi? Ez itt a kérdés
egészségügy doktor orvos kórház