Előfizetői tartalom

Megjelent az iskolanyitásról és az érettségiről szóló kormányrendelet

Portfolio
A tegnapi bejelentésekkel összhangban a tegnap késő este megjelent Magyar Közlönybe bekerültek az oktatási renddel kapcsolatos változások. Eszerint a középiskolák (9-12. évfolyamok) a korábban tervezett április 19-e helyett május 10-én térnek vissza a jelenléti oktatásra, az érettségi vizsgák júniusi szóbeli fordulói pedig elmaradnak.

A rendelet főbb intézkedései a következők: Az érettségi vizsgatárgyak szóbeli és gyakorlati vizsgarészei – néhány kivételtől eltekintve – nem kerülnek megszervezésre. Ilyen kivétel, ha az adott tárgyból csak szóbeli vizsga van, vagy ha szakértői bizottság így dönt. Tipikusan ilyen helyzet lehet, ha a vizsgázó emelt szintű vizsgájával szóbeli típusú nyelvvizsgaegyenértékűséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés