Előfizetői tartalom

Melyik a legzöldebb közlekedési eszköz - A vonat, a repülőgép vagy az autó?

Portfolio
A koronavírus-járványnak köszönhetően a legtöbben kénytelenek otthon maradni, és a közlekedési eszközök közötti választás problémája nem merül fel. A járvány előtt azonban folyamatosan emelkedő tendencia bontakozott ki az utazási igényeket illetően, és különösen a légiközlekedés népszerűsége nőtt jelentősen az elmúlt két évtizedben, bár bővült a vasutat választók száma is. A környezetterhelés szempontjából azonban nem mindegy, hogy ki milyen eszközt választ utazásai során, hiszen számottevő különbségek vannak az egyes kategóriák között. A klímaváltozás kapcsán tehát ezeket is érdemes alaposan megfontolni, és ennek megfelelően cselekedni – derül ki az Európai Környezetvédelmi Ügynökség tanulmányából.

Sokat utazunk és egyre többet repülővel Az európai zöld megállapodás (European Green Deal) egyik célja, hogy 2050-re 90 százalékkal csökkenjen a közlekedésből származó üvegházgáz-kibocsátás mértéke az 1990-es szintekhez képest. Ennek elérését azonban nem csak az elektromos autók elterjedése segítheti jelentős mértékben, hanem az is, hogy milyen közlekedési eszközt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés