BFALU20200510020
Gazdaság

Felhőbe költözik a MÁV és a Volán

Portfolio
A Máv-Start értékesítésének egyre több csatornáját kiszolgáló jegyértékesítési rendszerből az indulása óta több mint 200 millió díjterméket értékesítettek, közel 160 milliárd forint értékben. Az idei évben megvalósul a rendszer kiterjesztése a Volánbuszra is, így az utasok egységes felületen tudják majd megváltani a menetjegyeiket és bérleteiket. A jegyértékesítési rendszer fejlesztése és tesztelése részben az Oracle felhőjében történik.

A jegyértékesítő rendszert a MÁV Szolgáltató Központ szakemberei fejlesztik az Oracle technológiái, eszközei és a cég tanácsadási szolgáltatásának támogatásával. A fejlesztésen és tesztelésen túl az éles rendszer alapját is az Oracle megoldások képezik, mint amilyen az adtabáziskezelő, a virtualizációs szoftver és köztesszoftver-megoldások. Az internetes jegyértékesítő felület 2020 decemberétől újult meg: az új Elvira már a vasúttársaság egységes jegyértékesítési rendszerében működik, összekötve a MÁV mobilalkalmazással is.

A fejlesztés következő jelentős lépése a Volánbusz jegyek és bérletek elérése lesz a jegyértékesítési rendszer minden csatornáján.

A folyamatos bővítésnek és fejlesztéseknek köszönhetően a JÉ rendszer alkalmas arra, hogy az ország különböző közösségi közlekedési vállalatainak menetjegy-értékesítését egyetlen megoldáson keresztül kiszolgáló, egységes rendszerré váljon.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy:

Nem csak a külső újult meg, de számos új termék és funkció is várható a következő időszakban. A cél az, hogy 2022 végére minden elektronikus jegy és bérlet megváltható legyen az új Elvirában, beleértve az applikáción már elérhető vasúti bérleteket, HÉV bérleteket, nemzetközi jegyeket, valamint számos újdonságot.

Reményi Csaba, az Oracle Hungary cégvezetője pedig azt is hozzáfűzte ehhez, hogy:

A MÁV-Volán-csoport jegyrendszerének komplex fejlesztése az egész közép-kelet-európai régióban kiemelkedő jelentőségű projekt, olyannyira, hogy külföldi vasúttársaságok is érdeklődnek a megoldás iránt.

(MÁV)

Címlapkép: MTI Fotó/Faludi Imre

olajvezetek
skot valasztasok 210508
Benko Tibor honvedelmi torvenyjavaslat150
koronavirus vilag
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi, eladási zónák azonosítása, piaci aktualitások
rakéta amerika biden trump elnökválasztás