Telex: a kormány már a héten jelentős lazításokat jelenthet be

Portfolio
A Telex információi szerint vagy a csütörtöki kormányinfón, vagy pénteken a szokásos reggeli rádiós interjújában maga Orbán Viktor miniszterelnök újabb járványügyi enyhítéseket jelenthet be. Ezek része lehet a terasszal működő vendéglátóhelyek nyitása, illetve bejelenthetik, hogy májusban már oltási igazolvánnyal lehet kulturális intézményeket vagy rendezvényeket látogatni.

A lap forrásai szerint a kormány hamarosan bejelenti, hogy április 19-től kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Ugyanezen a napon nyitnak az általános iskolák is. A lap értesülései szerint továbbá valamikor májustól ismét lehet rendezvényekre és más helyekre járni, ha van oltási igazolványunk. Hivatalos megerősítést a Telex nem kapott, de úgy tudják, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egy olyan előterjesztésen dolgozik, hogy minél hamarabb kinyithassanak a teraszok, és lehessen újra rendezvényekre járni.

A májusi dátumról egyelőre nincsen pontos információja a lapnak, egyelőre május 1-10. közötti nyitásról hallanak, az éttermek újranyitásáról viszont azt állítják, hogy már hétfőn megtörténhet. A lap megkérdezett néhány vendéglátóst is, akik nem tudtak erről, így nekik is ugyanolyan meglepetés lenne az újranyitás.

A VI. kerület úgy segítheti majd a vendéglátósokat, hogy ingyenes parkolóhelyet adnak nekik, hogy átmenetileg azok is nyithassanak teraszt, akikhez esetleg nem tartozik ilyen rész, a szomszédos VII. kerület az információk szerint nem készül hasonlóra.

A holnapi kormányinfót és Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjúját szokás szerint élőben tudósít a Portfolio.

Címlapkép: Getty Images

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF