Előfizetői tartalom

PDSZ: tombol a járvány, ne nyissanak ki az alsó tagozatok és az óvodák sem!

Portfolio
"Most, amikor a járvány történelmi csúcsán tombol, a PDSZ továbbra is ragaszkodik az alsó tagozatok és az óvodák zárásához" - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap közölte: a felső tagozat mégsem nyit ki április 19-én, ellentétben a korábbi tervekkel, de az óvodák és az alsó tagozat igen.

A PDSZ elutasítja "ezt a teljesen érthetetlen döntést", mert sok óvodapedagógus oltása még csak alig néhány napja történt meg, és mert általánosságban is elmondható, hogy "kollégáink védelme ki sem alakulhat a 19-ei dátumra". Szerintük ez önmagában is indokolná, hogy ne most nyíljanak meg az intézmények. A döntés a PDSZ szerint súlyosan sérti az Alaptörvényt is: "ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés