Előfizetői tartalom

Túl van a járvány csúcsán Ukrajna, Romániában harmadik hete lassul a fertőzések üteme

MTI
|
Portfolio
Ukrajna már túljutott a járvány harmadik hullámának csúcspontján, ugyanakkor az egészségügyi miniszter szavai szerint vannak még nehéz helyzetű régiók, így például a fővárosban a legrosszabb a helyzet, továbbá Kijev megyében, valamint a déli és keleti régiókban azaz Odessza, Szumi, Mikolajiv és Harkiv megyékben. Romániában immár három hete csökken az újonnan azonosított koronavírus-fertőzések üteme, de továbbra is növekszik a járvánnyal összefüggő elhalálozások mozgóátlaga, kedden pedig rekordot is döntött a 24 óra alatt regisztrált Covid-halálesetek száma.

Ukrán fejlemények A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 8940 új esettel 1 961 956-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 367-tel 40 367-re. A megelőző napon jóval kevesebben, 214-en haltak meg. Eddig 1 499 752-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban több mint 12 ezren, így most az aktív betegek száma mintegy három és fél ezerrel, 421...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés