Előfizetői tartalom

Bejelentették: 100%-os védelmet nyújt a világ egyik legbotrányosabb vakcinája

Portfolio
Az Ocugen biotech cég nemrég bejelentette, hogy a partnerük, a Bharat Biotech kimondottan kedvező eredményt tudott felmutatni a Covaxin koronavírus-vakcina harmadik fázisban lévő tesztelése során. Az inaktivált vírust alkalmazó vakcina 78 százalékos hatékonyságot nyújt a koronavírus-fertőzés ellen, a súlyos betegség kialakulása ellen pedig 100 százalékos védelmet nyújt az ellenszer a tesztelés alapján. A tervek szerint a jövőben az Ocugen értékesítheti majd a vakcinát az Egyesült Államokban, a kedvező teszteredmény hírére komolyat ralizott a biotech cég árfolyama.

A harmadik fázis második időközi tesztelésében 25 800 fő vett részt, az eredmények alapján az indiai vakcina 78 százalékos hatékonyságot mutatott a koronavírus enyhe, mérsékelt és súlyos mellékhatásaival szemben, a súlyos szövődmények ellen pedig 100 százalékos védelmet nyújt. A Covaxinról egyébként korábban is írtunk már, az indiai vakcinát a Bharat Biotech...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés