Előfizetői tartalom

Az EU határozatot fogadott el az Egyesült Királysággal tervezett megállapodás megkötéséről

MTI
Az Európai Unió Tanácsa határozatot fogadott el az Európai Unió és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi és együttműködési megállapodás, valamint az adatbiztonsági megállapodás megkötéséről, az EU részéről ez képezte az utolsó lépést a megállapodások megerősítésének folyamatában - közölte az uniós tanács csütörtökön. Az Egyesült Királyság most értesítést fog kapni a belső uniós eljárások lezárásáról. A két megállapodás május 1-jén fog hatályba lépni.

A megállapodások a kvóták és vámok nélküli szabadkereskedelem mellett a halászatra, energiaügyekre, biztonsági kérdésekre és a tisztességes versenyre vonatkozó szabályokat tartalmaznak. A felek 2020. december 24-én egyeztek meg az unió és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi és együttműködési megállapodásról. A fennakadások elkerülésére az EP elfogadta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés