Előfizetői tartalom

Szlovákiát és Magyarországot összekötő távvezetéket avatott fel Szijjártó és Matovič

Portfolio
Több mint tíz előkészítő munkájának eredménye, hogy Magyarországot és Szlovákiát két ponton, nyugaton és keleten összekötötték a magasfeszültségű távvezetékrendszerek vonatkozásában - mondta a külgazdasági és külügyminiszter egy, a közösségi oldalán Gönyűről közvetített sajtótájékoztatón. Azt követően Szijjártó Péter közösen avatta fel a vezetéket Igor Matovič-csal, Szlovákia miniszterelnök-helyettesével, pénzügyminiszterével.

"Sajóivánkánál egy 23 kilométeres, Gönyűnél pedig egy másfél kilométeres egyenként 400 kilovoltos határkeresztező elektromos áram vezetéket építettek, a magyar oldalon 13 milliárd forintos költséggel, amelynek nyomán a két ország villamoshálózatai most már biztonságosan összekötésre kerültek" - jelentette be Szijjártó Péter. Ezek az új távvezetékek javítják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés