Előfizetői tartalom

Hat megyeszékhelyen bukkanhatnak fel új elektromos buszok

Portfolio
A Volánbusz Zrt. 60 elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be pályázatot a Zöld Busz Program keretében, amelynek kedvező elbírálása esetén Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben pedig 6 jármű korszerűsítheti a helyi járműparkot, és mindenütt kiépülhet az üzemeltetéshez szükséges töltő infrastruktúra is – jelentette be Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese a tárca közleménye szerint emlékeztetett rá, hogy „A kormány a Zöld Busz Programban tíz év alatt 36 milliárd forinttal támogatja a járműállomány minőségi cseréjét a 25 ezer főnél nagyobb lélekszámú településeken elektromos buszok beszerzésével. A most megpályázott járművek hat megyeszékhely mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés