Előfizetői tartalom

Nem pörög az oltási kampány, új rendszerre tér át Szlovénia

MTI
Új rendszert tesztelnek Szlovéniában, hogy felgyorsítsák az oltási kampányt az országban - jelentette be szerdán Jelko Kacin, a szlovén nemzeti oltási program koordinátora, jelezve: a nemzeti platformnak nevezett operációs rendszer, amelyet részletesen csütörtökön mutatnak be, olyan programokkal rendelkezik majd, amelyek átfogó betekintést nyújtanak az oltottak és az oltandók nyilvántartásába.

A jelenlegi rendszer több, helyi szinten használt alkalmazásból áll, amelyeket nincsenek összeköttetésben egymással, így számos hibalehetőség lépett fel. Olyanokat is behívtak oltani, akiket már beoltottak, viszont nem egyszer nem kaptak behívót azok, akiket pedig be kellett volna oltani. Szlovéniában jelenleg az 50 és 60 év közöttieket oltják, és eddig minden ötödik állampolgár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés