Előfizetői tartalom

Nyugat-Franciaország felett is becsapódhat vasárnap hajnalban az elszabadult kínai rakéta - Itt élőben követheted az útját!

Portfolio
Az európai űrmegfigyelő rendszer (EU SST) szombat este háromnegyed 9-kor azt jelezte, hogy magyar idő szerint vasárnap hajnali 4 óra 32 perckor (+/- 139 perc), az amerikai állami finanszírozású űrvisszatérési és törmelék tanulmányok központja (CORDS) szerint pedig vasárnap hajnali fél 6-kor (+/- 4 óra) érkezik vissza a Föld légterébe az elszabadult kínai rakéta, a Hosszú Menetelés 5B. A röppályák térképes vizualizációja azt mutatja jelenleg, hogy a becsapódás Franciaország és Spanyolország térségében, illetve attól kissé nyugatabbra is megtörténhet, de biztosabbat egyelőre lehetetlen mondani.

A mintegy 30 méter hosszú és kb. 22 tonna tömegű rakéta irányíthatatlanná vált az április végi fellövése után és azóta kering a Föld körül, jelenleg 185 km-es magasságban, 28 ezer km/h-s sebességgel. A rakéta röppályáját és a visszatérésénak várható idejét és belépési pontját ezeken a linkeken lehet élőben nyomon követni (itt és itt, a becsapódás várható...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái