Előfizetői tartalom

Felfelé módosította GDP-előrejelzését az Európai Bizottság

MTI
Jelentősen javultak az Európai Unió és az euróövezet növekedési kilátásai az Európai Bizottság (EB) tavaszi gazdasági előrejelzése szerint a februárban közölt, téli prognózishoz képest; noha a növekedés üteme tagállamonként eltérő lesz, 2022 végére a tagállamok gazdasági teljesítménye visszatérhet a koronavírus-járvány okozta válság előtti szintre.

Az Európai Unió gazdasága 2021-ben 4,2 százalékkal, 2022-ben 4,4 százalékkal bővülhet, míg az euróövezet gazdasága ebben az évben 4,3 százalékkal, jövőre pedig 4,4 százalékkal fog nőni. A téli előrejelzésében az EB az euróövezetben idén és jövőre is csak 3,8 százalékos gazdasági növekedést várt és az EU gazdaságára 2021-ben 3,7 százalékos, 2022-ben pedig 3,9...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés