Előfizetői tartalom

Koronavírus: nem lett gond a terasznyitásból, javul a magyar járványhelyzet

MTI
|
Portfolio
Újra 800 ezer alá csökkent az új koronavírusos megbetegedések száma világszerte, vagyis úgy tűnik, a világ túl van a mostani járványhullám csúcsán, azonban India helyzete továbbra is kritikus, miközben az olimpiának otthont adó Japánban terjed a járvány. Magyarországon a napi új fertőzöttek száma 905 fő, ami beleillik a járvány visszaszorulását mutató csökkenő trendbe. A pozitivitási ráta 6% alá csökkent, vagyis megközelítette a WHO 5%-os ajánlását. Ezen szint alatt lehetne arról beszélni, hogy kontroll alatt van a járvány. Müller Cecília tisztifőorvos is kedvező járványadatokról beszélt, nem lett baj a teraszok nyitásából, és azt is elárulta, hogy változik a várandós nők oltása. Napközben Németország jelezte, egyelőre nem ismerik el beutazásnál az új típusú koronavírus okozta betegségtől védő oltást, ha nem európai uniós engedéllyel rendelkező vakcináról van szó, ez a kínai Sinopharm oltásra és a Szputnyik V-re is vonatkozik.

2021. május 12. 23:32 Megosztás Indul a 12-15 évesek oltása Amerikában Azonnal megkezdhetik a 12-15 év közötti gyerekek oltását a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával az Egyesült Államokban, miután szerdán az amerikai járványügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés