Előfizetői tartalom

Többet vár a kormánytól klímaügyben a magyarok kétharmada

Az Európai Unió polgárai erősen támogatják a jelenleginél ambiciózusabb nemzeti klímacélok kijelölését - derül ki egy 12 uniós országban végzett közvélemény-kutatás eredményeiből. A megkérdezettek 68 százaléka azt kívánja, hogy az EU közös kibocsátáscsökkentési célszámának megemelését követően saját országának kormánya is lépjen ebbe az irányba. Magyarországon a válaszadók szinte pontosan ugyanilyen arányban (67%) fejezték ki erre irányuló akaratukat.

A közvélemény-kutatás alapján a nemzeti kibocsátáscsökkentési célok emelésének támogatottsága a dél-európai országokban, Olasz- (85%) és Spanyolországban (79%) a legmagasabb. Ugyanakkor a kelet-európai tagállamokban is nagyon magas a kormányzati cselekvést támogatók aránya, így Romániában (73%), Lengyelországban (68%) és Magyarországon (67%) is, ahol a nemzeti klímacélok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés