Előfizetői tartalom

Koronavírus: legyőzhetjük az összes variánst és a jövő koronavírusait egy csapásra?

Portfolio
Egy, a Nature folyóiratban nemrég megjelent publikáció érdekes eredményeket szolgáltatott és a koronavírusok végső legyőzésének lehetőségével kecsegtet. Természetesen a tudomány már jóval a járvány előtt foglalkozott a témával és az elmúlt évtizedek nagyszerű tudományos eredményei most egy új irányt hozhatnak a koronavírusok elleni hosszútávú harcban - írja Kemenesi Gábor, biológus, víruskutató friss Facebook-bejegyzésében.

A Duke Human Vaccine Institute kutatói egy újfajta vakcinát fejlesztettek, amely az állatkísérletes fázisban igen jó eredményeket szolgáltatott és a beoltott alanyokat egyszerre több SARS-CoV-2 variáns, a 2002-es SARS-CoV-1 és egyéb, közeli rokon koronavírusok ellen is megvédte, amelyek köreiből akár a jövő járványai is kikerülhetnek. Ismerkedjünk meg tehát a pán-koronavírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés